Evenimente 2022

Evenimente 2022

Dăm startul campaniei de sterilizări gratuite a pisicilor de rasă comună, fără deținător, de pe raza Mun. București, conform proiectului votat de cetățeni și declarat câștigător în cadrul procesului de bugetare participativă organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, având un buget de 500.000 lei TVA inclus.
Această campanie se derulează în colaborare cu clinica veterinară Sache Vet Clinic, care își va muta poziția pentru a acoperi toate sectoarele Mun. București.
 Prima locație a clinicii veterinare mobile va fi în sectorul 2, Parcul Circului, lângă Circul Metropolitan Bucuresti, în perioada 20-23 octombrie 2022 și 27-30 octombrie 2022.
 Pisicile vor putea fi aduse la sterilizat în intervalul orar 10:00-15:00, în baza unei programări realizată la numărul 0751.596.199, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 18:00.
 Persoanele care vor aduce pisicile la sterilizat, vor fi contactate de clinică pentru a le prelua după sterilizare și a le repune în teritoriu.
Astfel, în cadrul acestei campanii pot fi sterilizate doar pisicile de pe stradă, deoarece așa a fost conceput proiectul cetățenilor. Pisicile vor fi capturate de personalul clinicii veterinare dar și de orice cetățean al Mun. București care dorește să contribuie la prevenirea înmulțirii necontrolate a acestora.
 Se cunoaște faptul că în cazul pisicilor fără stăpân nu există legislație națională pentru gestionarea aceatora. Prin urmare, nu există servicii publice care să le ridice de pe domeniul public și să le cazeze în adăposturi dedicate pisicilor, așa cum există în cazul câinilor. Așa se face că pisicile fără deținător se înmulțesc necontrolat, sterilizarea fiind singura soluție civilizată pentru a combate acest fenomen.
––––
Clinica veterinară mobilă Sache Vet Clinic, partener în această campanie, va ajunge în toate sectoarele Mun. București până la finalul campaniei, adică până anul viitor.
 Întrucât pisicile care vor fi sterilizate sunt fără deținător și vor fi repuse în teritoriu, operațiile de sterilizare se pot derula doar în condiții meteo de siguranță pentru animale. Astfel, anul acesta campania va funcționa atât timp cât vremea ne va permite. Concret, pe timpul iernii nu se vor realiza sterilizări, acestea urmând a fi reluate anul viitor, imediat ce vremea se va îmbunătăți.
 Important!
Animalul nu trebuie hrănit înainte de operația de sterilizare.
Vârsta minimă pentru sterilizare: Femele: 6 luni, Masculi: 10 luni.