Cabinete Partenere

Doar PisiciProgramează-ți animalul la unul dintre veterinarii din campanie.
Toate cabinetele partenere lucrează la cele mai înalte standarde!

Campanii de sterilizare

Câini și pisiciVino cu animalul tău la una dintre campaniile organizate de ASPA.
Campaniile se fac periodic în diferite părți ale capitalei

Informații utile

Articole relevanteDacă nu ești hotărât și vrei să înțelegi mai bine avantajele sterilizării, documentează-te aici.
Ți-am pregătit o serie de articole cate te vor ajuta să te informezi corect

MISIUNEA NOASTRĂ

Sterilizarea este Soluția!

Peste 21.700 de animale de pe raza Mun. București, câini și pisici, am sterilizat gratuit în cadrul campaniilor noastre, în perioada 2018-2023. Sterilizăm masiv animalele cu stăpân, pentru a nu se mai înmulți și pentru a preveni abandonarea puilor nedoriți pe străzi. Inițial, alături de Poliția Locală a Municipiului București, mergem și informăm cetățenii despre obligativitatea sterilizării câinilor de rasă comună, polițiștii locali oferă un termen de 30 de zile de intrare în legalitate, iar noi oferim cetățenilor posibilitatea de a steriliza și microcipa câinii gratuit. Clinicile veterinare mobile partenere își mută poziția constant pentru a fi cât mai aproape de cetățeni. Totul face parte din planul nostru de acțiuni, care se realizează în mod organizat și coordonat. În același timp, derulăm și campanii de sterilizări gratuite pentru pisici cu și fără deținător.

Eutanasia nu este o soluție reală la problema animalelor fără stăpân, de aceea strategia noastră este să încurajăm prin toate mijloacele posibile sterilizarea tuturor animalelor de rasă comună.
Așa cum a fost dovedit în mod repetat de-a lungul ultimilor 30 de ani, problema câinilor fără stăpân s-a rezolvat prin eutanasiere doar temporar, pentru câteva luni, apoi câinii au reapărut pe străzi și problema a revenit, chiar dacă s-au chetuit sume enorme.
De aceea, de când coordonez activitatea ASPA, mi-am propus ca sterilizarea să fie principalul mijloc prin care luptăm contra prezenței câinilor fără stăpân în București.
Cu cât mai mulți câini cu deținător sterilizați și microcipați, cu atât mai puțini câini fără stăpân pe străzi!

Cătălina Trănescu

Director General ASPA

Sterilizări

Informează-te corect

Întrebări Frecvente

Află realitatea din spatele celor mai multe mituri legate de sterilizare.

Sterilizarea poate duce la o tendință de îngrășare din cauza scăderii metabolismului. Menținând o dietă echilibrată și asigurând exerciții fizice regulate, câinele poate rămâne la o greutate sănătoasă.

Recuperarea durează de obicei între 7 și 10 zile. E important să respecți indicațiile veterinarului pentru îngrijirea după operație, pentru a ajuta la o recuperare rapidă și fără probleme.

Orice intervenție chirurgicală implică anumite riscuri, dar sterilizarea este o procedură standard și sigură. Riscurile de complicații sunt reduse, mai ales când este efectuată de un medic veterinar experimentat și cu o evaluare preoperatorie atentă a sănătății animalului.

Sterilizarea reduce riscul de anumite boli, cum ar fi cancerul mamar și uterin la femele și cancerul testicular la masculi. De asemenea, diminuează comportamente nedorite legate de instinctul de reproducere și previne nașterea de pui nedoriti, contribuind la reducerea numărului de animale fără adăpost.

Sterilizarea pisicilor previne nașterea de pui nedoriti, reduce marcarea teritoriului cu urină și comportamentul agresiv. Diminuează riscul de boli transmisibile sexual și de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul ovarian și mamarian la femele și cel testicular la masculi, contribuind la o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Sterilizarea prin tehnica „key-hole”, cunoscută și ca sterilizare laparoscopică, este o metodă minim invazivă de sterilizare. Aceasta implică folosirea unor instrumente chirurgicale foarte fine care sunt introduse în abdomen printr-o serie de incizii mici („găuri de cheie”). Procedura permite îndepărtarea ovarelor sau a ovarelor și uterului la femele, cu minim de disconfort postoperator, o recuperare mai rapidă și mai puțină durere comparativ cu metodele chirurgicale tradiționale. Este considerată o opțiune avansată și mai puțin stresantă pentru animal.

Rezultate

IMPACTUL NOSTRU

Cifrele vorbesc de la sine când e vorba de rezultatele ASPA București
din 2018
0 +

Câini Sterilizați

din 2018
0 +

Pisici Sterilizate

doar în 2023
0 +

Gospodării Verificate de PLMB și ASPA

CLINICI PARTENERE

Sterilizare Gratuită Pisici

Momentan, doar pisicile pot fi sterilizate la cabinetele partenere. Câinii se pot steriliza doar în cadrul campaniilor periodice, vezi mai jos următoarele campanii!

Sterilizări

DOAR PISICI

Happy Taz

Bulevardul Basarabia 16, București 022113
0771255428

 

Cum ajung

DOAR PISICI

Green Vet Care

Strada Cezar Bolliac 12
0752876893
www.greenvetcare.ro

Cum ajung

DOAR PISICI

Adorapet

Strada Dărniciei 2
021 77 69 036

Cum ajung

DOAR PISICI

Anima Vet Concept

Prelungirea Ghencea 91E
0722 331 989

Cum ajung

DOAR PISICI

Adorapet

Strada Dărniciei 2
0726 130 219

Cum ajung

Toată capitala

Green Vet Care

Clinică Veterinară Mobilă
0773 846 272
Indicații rutiere

Sector 1

Sache Vet

Clinica veterinară mobilă
0749 074 055
Apelează acum

Sector 2

Happy Taz Vet

Bulevardul Basarabia 16
0771 255 428
Indicații rutiere

Sector 3

Green Vet Care

Strada Cezar Bolliac 12
0773 846 272
Indicații rutiere

Sector 4

Bimbo Vet

Bulevardul Constantin Brâncoveanu 132
0744 369 600
Indicații rutiere

Sector 5

Adorapet

Strada Dărniciei 2
0726 130 219
Indicații rutiere

Sector 6

Anima Vet Concept

Prelungirea Ghencea 91E
0722 331 989
Indicații rutiere

Atenție!

  • Animalul nu trebuie hrănit cu 12 ore înainte de operația de sterilizare!
  • Vârsta minimă pentru sterilizare: Femele: 6 luni, Masculi: 8 luni.

În cazul pisicilor fără deținător, clinicile veterinare partenere vor asigura prinderea pisicilor pe raza teritorială a sectorului în care își desfășoară activitatea, utilizând cuști speciale cu această destinație și asigurând siguranța animalelor. Se poate solicita și primi sprijinul cetățenilor, voluntarilor, asociațiilor de proprietari care se confruntă cu comunități de pisici fără deținător.

Repunerea pisicilor în teritoriu se va realiza de către personalul clinicii veterinare sau de către persoana care a solicitat sterilizarea, doar după ce starea de sănătate a pisicii permite și doar în condiții meteo de siguranță pentru animale.

ce spun cele mai importante voci din domeniu

Părerile experților

Campanii de sterilizare

Sterilizare Gratuită Câini

Momentan, câinii pot fi sterilizați doar în cadrul campaniilor organizate cu clinicile partenere

Important!

  • Programările se fac doar telefonic la numărul 0743.204.942, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-16:00.
  • Poți beneficia de campanie dacă ai domiciliul sau reședința în București.
  • Animalul nu trebuie hrănit cu 12 ore înainte de operația de sterilizare!
  • Vârsta minimă pentru sterilizare: Femele: 6 luni, Masculi: 8 luni.

Deținătorii de câini au obligația legală să îi identifice prin microcip și să-i înregistreze în RECS și, totodată, deținătorii de câini de rasă comună au obligația legală să îi sterilizeze, conform OUG 155/2001 și HG 1059/2013 cu modificările și completările ulterioare. Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amenzi cuprinse între 5.000 – 10.000 lei.

campanii de verificare

Până la 10.000 RON amendă!

Efectuăm acțiuni ample de verificare a gospodăriilor din București pentru a identifica animalele nesterilizate ce se pot înmulți necontrolat. Atunci când depistăm proprietari în culpă, îi notificăm și, dacă nu și-au sterilizat animalele în termenul acordat, îi amendăm conform legii.
0

gospodării verificate

0

de proprietari gisiți acasă

0

câini identificați

MITURI

DEspre sterilizarea animalelor

Și acum să ne amuzăm și să informăm corect luând la ”puricat” cele mai frecvent întâlnite motive inovate de cei care nu doresc să-și sterilizeze animalul.

Acesta este doar un mit. Nu există dovezi medicale care să justifice această teorie. Dimpotrivă, sterilizarea este recomandată pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă a animalului de companie pentru că reduce riscul tumorilor și infecțiilor interne. Sterilizarea reduce semnificativ riscul de apariție a cancerului mamar, mai ales în situația în care cățelușa/pisica este sterilizată înainte de primul ciclu de călduri și, de asemenea, elimină posibilitatea apariției problemelor medicale precum piometrul, cancerul uterin sau ovarian.

Castrarea masculilor reduce posibilitatea apariției bolilor de prostată și elimină apariția cancerului testicular.

Așadar, nu este nevoie ca animalele să aibă un rând de pui și apoi să fie sterilizate, ci este chiar opusul. Cu cât sunt sterilizate mai repede, cu atât este mai bine pentru sănătatea lor.

Beneficiile pentru masculii castrați includ scăderea riscului de a dezvolta cancer testicular sau de prostată. Animalele nu au concept de identitate sexuală. Castrarea nu va schimba personalitatea de bază a animalului. El nu va suferi niciun fel de reacție emoțională sau criză de identitate după castrare.

Animalele nu au concept de identitate sexuală. Animalele acționează din instinct. Instinctul de înmulțire este unul puternic, mai ales în preajma perioadelor de împerechere. La animale, nu există noțiunea de plăcere. Totul este dictat de către hormonii secretați în timpul acestor perioade.

Dacă vă îngrijorează problema obezității după operație, asigurați-vă că animăluțul va primi mese regulate în porții corespunzătoare fiecărui tip de hrană. De asemenea, este important să îi asigurați suficient spațiu de mișcare. Astfel, cât timp animalul are o dietă corespunzătoare și face mișcare, nu se va îngrășa, chiar dacă a fost sterilizat.

Singurele schimbări care vor apărea sunt schimbări pozitive. Veți observa un comportament mai puțin dominant sau agresiv. Sterilizarea previne marcarea nedorită a teritoriului prin urinat, vagabondajul și riscul de pierdere a animalului în urma bătăilor între masculi.

Aceste schimbări de comportament nu înseamnă și schimbări ale personalității. Astfel că schimbările sunt în beneficiul dvs. și al animalului dvs.

Procedura chirurgicală este făcută sub efectul unei anestezii generale, astfel încât animalul nu va simți durere. De asemenea, înaintea începerii procedurii, sunt administrate analgezice (medicație împotriva durerii) astfel încât acesta să nu simtă nici un disconfort în timpul operației. Post operator, animăluțul va primi medicație antiinflamatorie și antibiotice pentru a grăbi și susține procesul vindecării. Poate exista un ușor disconfort după operație, dar de cele mai multe ori se revine la starea obișnuită în 24-48h.

Instinctul de pază este adânc înrădăcinat în genetica și educația câinelui și nu are deloc de-a face cu hormonii sexuali. Câinii de pază castrați vor fi paznici la fel de buni ca și înainte.

Fiecare câine e special în felul lui. Împerecherea cu un animal de sex opus nu vă aduce garanția că puii vor semăna întru-totul cu animalul dvs. Genetica poate oferi numeroase surprize! În plus, câinilor de rasă comună este interzisă prin lege. Împerecherea unui câine de  rasă comună este interzisă și se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000-10.000 lei.

Într-o societate civilizată, animalele nu stau pe străzi. Animalele se află în curțile sau în casele oamenilor. Primesc un loc în familie și sunt respectate.

Prin urmare, Dumnezeu a lăsat animalele să fie iubite și respectate de oameni. Cu cât mai multe animale există pe străzi sau în adăposturi, cu atât mai grea este ajutorarea acestora, prin plasarea lor în familii.

INFORMEAZă-te

Articole Utile

Știm, sterilizarea reprezintă un pas mare pentru animalul tău. De aceea am pregătit o serie de articole care explică avantajele sterilizării nu doar pentru comunitate, ci mai ales pentru animal

Vrei să te anunțăm când organizăm evenimente?

Abonează-te la buletinul informativ și te vom ține la curent cu toate târgurile de adopții și campaniile de sterilizări următoare!