Cabinete Partenere

Doar PisiciProgramează-ți animalul la unul dintre veterinarii din campanie.
Toate cabinetele partenere lucrează la cele mai înalte standarde!

Campanii de sterilizare

Câini și pisiciVino cu animalul tău la una dintre campaniile organizate de ASPA.
Campaniile se fac periodic în diferite părți ale capitalei

Informații utile

Articole relevanteDacă nu ești hotărât și vrei să înțelegi mai bine avantajele sterilizării, documentează-te aici.
Ți-am pregătit o serie de articole cate te vor ajuta să te informezi corect

MISIUNEA NOASTRĂ

Sterilizarea este Soluția!

Nu considerăm că eutanasia este o soluție reală la problema animalelor fără stăpân, de aceea strategia noastră este să încurajăm prin toate mijloacele posibile sterilizarea tuturor animalelor de rasă comună, conform legii.

Așa cum a fost dovedit în mod repetat de-a lungul ultimilor 30 de ani, problema câinilor fără stăpân s-a rezolvat prin eutanasiere doar temporar, pentru câteva luni, apoi câinii au apărut iar pe străzi și problema a revenit, chiar dacă s-au chetuit sume enorme.

De aceea, de când am preluat conducerea ASPA, mi-am propus ca sterilizarea să fie principalul mijloc prin care luptăm contra prezenței câinilor fără stăpân în București. Rezultatele și faptul că nu mai există câini pe străzi vorbesc de la sine.

Cătălina Trănescu

Director General ASPA

Sterilizări

Informează-te corect

Întrebări Frecvente

Află realitatea din spatele celor mai multe mituri legate de sterilizare.

Sterilizarea poate duce la o tendință de îngrășare din cauza scăderii metabolismului. Menținând o dietă echilibrată și asigurând exerciții fizice regulate, câinele poate rămâne la o greutate sănătoasă.

Recuperarea durează de obicei între 7 și 10 zile. E important să respecți indicațiile veterinarului pentru îngrijirea după operație, pentru a ajuta la o recuperare rapidă și fără probleme.

Orice intervenție chirurgicală implică anumite riscuri, dar sterilizarea este o procedură standard și sigură. Riscurile de complicații sunt reduse, mai ales când este efectuată de un medic veterinar experimentat și cu o evaluare preoperatorie atentă a sănătății animalului.

Sterilizarea reduce riscul de anumite boli, cum ar fi cancerul mamar și uterin la femele și cancerul testicular la masculi. De asemenea, diminuează comportamente nedorite legate de instinctul de reproducere și previne nașterea de pui nedoriti, contribuind la reducerea numărului de animale fără adăpost.

Sterilizarea pisicilor previne nașterea de pui nedoriti, reduce marcarea teritoriului cu urină și comportamentul agresiv. Diminuează riscul de boli transmisibile sexual și de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul ovarian și mamarian la femele și cel testicular la masculi, contribuind la o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Sterilizarea prin tehnica „key-hole”, cunoscută și ca sterilizare laparoscopică, este o metodă minim invazivă de sterilizare. Aceasta implică folosirea unor instrumente chirurgicale foarte fine care sunt introduse în abdomen printr-o serie de incizii mici („găuri de cheie”). Procedura permite îndepărtarea ovarelor sau a ovarelor și uterului la femele, cu minim de disconfort postoperator, o recuperare mai rapidă și mai puțină durere comparativ cu metodele chirurgicale tradiționale. Este considerată o opțiune avansată și mai puțin stresantă pentru animal.

Rezultate

IMPACTUL NOSTRU

Cifrele vorbesc de la sine când e vorba de rezultatele ASPA București
din 2018
0 +

Câini Sterilizați

din 2018
0 +

Pisici Sterilizate

doar în 2023
0 +

Gospodării Verificate

doar în 2023
0 +

Avertismente acordate

doar în 2023
0 +

Amenzi aplicate

CLINICI PARTENERE

Sterilizare Gratuită Pisici

Momentan, doar pisicile pot fi sterilizate la cabinetele partenere. Câinii se pot steriliza doar în cadrul campaniilor periodice, vezi mai jos următoarele campanii!

Sterilizări

DOAR PISICI

Happy Taz

Bulevardul Basarabia 16, București 022113
0771255428

 

Cum ajung

DOAR PISICI

Green Vet Care

Strada Cezar Bolliac 12
0752876893
www.greenvetcare.ro

Cum ajung

DOAR PISICI

Adorapet

Strada Dărniciei 2
021 77 69 036

Cum ajung

DOAR PISICI

Anima Vet Concept

Prelungirea Ghencea 91E
0722 331 989

Cum ajung

DOAR PISICI

Adorapet

Strada Dărniciei 2
0726 130 219

Cum ajung

Sector 2

Happy Taz Vet

Bulevardul Basarabia 16
0771 255 428
Indicații rutiere

Sector 3

Green Vet Care

Strada Cezar Bolliac 12
0773 846 272
Indicații rutiere

Sector 5

Adorapet

Strada Dărniciei 2
0726 130 219
Indicații rutiere

Sector 6

Anima Vet Concept

Prelungirea Ghencea 91E
0722 331 989
Indicații rutiere

Atenție!

  • Animalul nu trebuie hrănit cu 12 ore înainte de operația de sterilizare!
  • Vârsta minimă pentru sterilizare: Femele: 6 luni, Masculi: 8 luni.

În cazul pisicilor fără deținător, clinicile veterinare partenere vor asigura prinderea pisicilor pe raza teritorială a sectorului în care își desfășoară activitatea, utilizând cuști speciale cu această destinație și asigurând siguranța animalelor. Se poate solicita și primi sprijinul cetățenilor, voluntarilor, asociațiilor de proprietari care se confruntă cu comunități de pisici fără deținător.

Repunerea pisicilor în teritoriu se va realiza de către personalul clinicii veterinare sau de către persoana care a solicitat sterilizarea, doar după ce starea de sănătate a pisicii permite și doar în condiții meteo de siguranță pentru animale.

ce spun cele mai importante voci din domeniu

Părerile experților

Campanii de sterilizare

Sterilizare Gratuită Câini

Momentan, câinii pot fi sterilizați doar în cadrul campaniilor organizate cu clinicile partenere

Important!

  • Programările se fac doar telefonic la numărul 0743.204.942, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-16:00.
  • Poți beneficia de campanie dacă ai domiciliul sau reședința în București.
  • Animalul nu trebuie hrănit cu 12 ore înainte de operația de sterilizare!
  • Vârsta minimă pentru sterilizare: Femele: 6 luni, Masculi: 8 luni.

Deținătorii de câini au obligația legală să îi identifice prin microcip și să-i înregistreze în RECS și, totodată, deținătorii de câini de rasă comună au obligația legală să îi sterilizeze, conform OUG 155/2001 și HG 1059/2013 cu modificările și completările ulterioare. Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amenzi cuprinse între 5.000 – 10.000 lei.

campanii de verificare

Până la 10.000 RON amendă!

Efectuăm acțiuni ample de verificare a gospodăriilor din București pentru a identifica animalele nesterilizate ce se pot înmulți necontrolat. Atunci când depistăm proprietari în culpă, îi notificăm și, dacă nu și-au sterilizat animalele în termenul acordat, îi amendăm conform legii.
0

gospodării verificate

0

de proprietari gisiți acasă

0

câini identificați

Rezultate aferente campaniei din anul 2023
*dintre cele 2100 de notificări emise, la data alcăturii acestor statistici, 786 încă nu depășiseră termenul legal de punere în legalitate

TESTIMONIALE

Ce spun cei care și-au sterilizat animalele

Anual, mii de bucureșteni responsabili își sterilizează gratuit animalele de companie în cadrul campaniilor organizate de ASPA. Iată câteva dintre experiențele lor:

INFORMEAZă-te

Articole Utile

Știm, sterilizarea reprezintă un pas mare pentru animalul tău. De aceea am pregătit o serie de articole care explică avantajele sterilizării nu doar pentru comunitate, ci mai ales pentru animal

Vrei să te anunțăm când organizăm evenimente?

Abonează-te la buletinul informativ și te vom ține la curent cu toate târgurile de adopții și campaniile de sterilizări următoare!