Campanie de sterilizări gratuite pisici cu și fără deținător 2023

Am dat startul unei noi campanii de sterilizări gratuite pentru 6.000 de pisici de rasă comună cu și fără deținător de pe raza Municipiului București. Cabinetele și clinicile veterinare fixe și mobile partenere sunt următoarele:

Programul este destinat exclusiv deținătorilor de pisici care au domiciliul/reședința pe raza Municipiului București, precum și pisicilor fără deținător, localizate pe raza Municipiului București. Cetățenii nu sunt condiționați să solicite serviciile medical veterinare de sterilizare pe raza sectorului de domiciliu/reședință.

Clinicile veterinare partenere vor asigura programarea pentru sterilizări la solicitarea cetățenilor, atât în cazul pisicilor de rasă comună cu deținător, cât și fără deținător. Carnetul de sănătate se va elibera doar pentru pisicile cu deținător.

IMPORTANT!

  • Animalul nu trebuie hrănit cu 12 ore înainte de operația de sterilizare!
  • Vârsta minimă pentru sterilizare: Femele: 6 luni, Masculi: 8 luni.

În cazul pisicilor fără deținător, clinicile veterinare partenere vor asigura prinderea pisicilor pe raza teritorială a sectorului în care își desfășoară activitatea, utilizând cuști speciale cu această destinație și asigurând siguranța animalelor. Se poate solicita și primi sprijinul cetățenilor, voluntarilor, asociațiilor de proprietari care se confruntă cu comunități de pisici fără deținător.

Repunerea pisicilor în teritoriu se va realiza de către personalul clinicii veterinare sau de către persoana care a solicitat sterilizarea, doar după ce starea de sănătate a pisicii permite și doar în condiții meteo de siguranță pentru animale.