La Sfat cu ASPA: Sfaturi pentru Hrănirea Câinilor pe Timp de Vară
Informații utile

La Sfat cu ASPA: Sfaturi pentru Hrănirea Câinilor pe Timp de Vară

📢 LA SFAT CU ASPA!
Astăzi vorbim despre cum ar trebui să adaptăm modul de hrănire al blănoșilor noștri odată cu trecerea de la un anotimp mai rece la unul cu zile călduroase.

👉 Hrană mai ușoară și mai bogată în apă va fi mai ușor de digerat. Este recomandată hrană umedă sau combinații de hrană uscată și umedă. Atenție, acest tip de hrană se poate altera mai ușor, ca urmare a temperaturilor crescute şi a perisabilităţii alimentului oferit.
👉 Câinele vostru trebuie să aibă acces constant la apă proaspătă și curată, mai ales în zilele foarte călduroase. Fructele și legumele proaspete, cum ar fi pepenele galben, castraveții, morcovii și merele, sunt excelente pentru hidratare și aport de vitamine.
👉 Când câinele este hrănit cu hrană semi-umedă (conserve), care au fost deja deschise şi puse la rece, acestea trebuie readuse la temperatura camerei înainte de a fi administrate animalului. Apa administrată câinelui trebuie să fie, de asemenea, la temperatura camerei. Dacă acestea nu sunt oferite la temperatura camerei ci direct de la frigider pot produce diaree, afecţiuni ale tractului respirator, sensibilitate dentară etc.


Cu venirea verii și creșterea temperaturilor, este important să adaptăm modul în care ne hrănim câinii pentru a ne asigura că aceștia rămân sănătoși și hidratați. Astăzi, echipa ASPA București dorește să împărtășească câteva sfaturi esențiale despre cum să îmbunătățim alimentația blănoșilor noștri în sezonul cald.

1. Hrana Ușoară și Bogată în Apă

Pe măsură ce temperaturile cresc, câinii noștri au nevoie de o hrană care să fie ușor de digerat și să le ofere un aport suplimentar de hidratare. Hrana umedă sau combinațiile de hrană uscată și umedă sunt ideale în această perioadă. Totuși, trebuie să fim conștienți de faptul că acest tip de hrană se poate altera mai ușor din cauza temperaturilor ridicate. Prin urmare, este esențial să păstrăm hrana într-un loc răcoros și să verificăm întotdeauna termenul de valabilitate.

2. Acces Constant la Apă Proaspătă

Un aspect crucial pentru sănătatea câinilor pe timp de vară este hidratarea. Câinele vostru trebuie să aibă acces constant la apă proaspătă și curată, mai ales în zilele foarte călduroase. Asigurați-vă că apa este schimbată frecvent pentru a preveni contaminarea. De asemenea, puteți adăuga în alimentația câinelui fructe și legume proaspete, cum ar fi pepenele galben, castraveții, morcovii și merele. Acestea nu numai că ajută la hidratare, dar oferă și un aport de vitamine esențiale.

3. Hrănirea cu Hrană Semi-Umedă

Pentru câinii hrăniți cu hrană semi-umedă (conserve), este important să știți că după deschiderea conservelor și refrigerarea acestora, hrana trebuie readusă la temperatura camerei înainte de a fi administrată. Acest lucru previne problemele digestive și alte afecțiuni. Hrana rece poate provoca diaree, sensibilitate dentară și chiar afecțiuni ale tractului respirator. Același principiu se aplică și pentru apa administrată câinelui – aceasta trebuie să fie la temperatura camerei pentru a evita disconfortul și eventualele probleme de sănătate.

Adaptarea alimentației câinilor noștri la condițiile meteorologice este esențială pentru bunăstarea lor. Prin oferirea unei hrăniri adecvate și menținerea unei hidratări corespunzătoare, putem asigura că aceștia se bucură de sănătate și confort pe parcursul verii. Nu uitați să verificați periodic starea hranei și a apei și să le oferiți câinilor voștri cele mai bune condiții pentru a face față zilelor călduroase.

Pentru mai multe sfaturi și informații utile despre îngrijirea câinilor, nu ezitați să urmăriți blogul nostru și să ne contactați pentru orice întrebări sau nelămuriri. Echipa ASPA București este întotdeauna aici pentru a vă oferi suportul necesar.