Cum ne pregătim pentru aducerea unui cățel în familie?
Adopții

Cum ne pregătim pentru aducerea unui cățel în familie?

Cum ne pregătim pentru aducerea unui cățel în familie? Haideți să aflăm în acest articol în cadrul campaniei – LA SFAT CU ASPA!

Sosirea unui cățel acasă este un eveniment deosebit de important atât pentru acesta, cât și pentru familie. Impactul primelor experiențe în noua casă este crucial, de aceea îți recomandăm să planifici din timp preluarea cățelului. Pentru el tranziția este stresantă, de aceea este bine să ai câteva zile libere sau măcar un weekend, astfel încât să petreceți cât mai mult timp împreună.

Nu uita să pregătești câteva lucruri necesare acestuia:

  • 2 boluri: 1 pentru apă, iar celălalt pentru hrană;
  • 1 zgardă și lesă – asigură-te că zgarda este potrivită cățelului, pentru a nu exista riscul de a-l pierde;
  • 1 coș, 1 pătură sau 1 cușcă, în funcție de zona în care urmează să doarmă blănosul. Culcușul trebuie să fie confortabil și adaptat taliei acestuia;
  • 1 perie, pentru a se obișnui cu toaletarea – astfel veți putea descoperi eventuale leziuni ascunse sau paraziți și contribuie la construirea unei relații bazate pe încredere reciprocă;
  • jucării, de preferat dintr-un cauciuc de bună calitate. Optați pentru acelea care au dimensiunea de 2 ori mai mare decăt gura cățelului pentru a preveni riscul de sufocare.

Cățelul este expus la o multitudine de imagini, sunete și mirosuri necunoscute, așa că, acum, la început, trebuie să ai multă răbdare cu el. Important este să se simtă în siguranță și protejat.

Știm, începutul nu e ușor, dar e atât de frumos să ai un cățel!