Cayenne
Câini adoptați

Cayenne

🐶 Merge alergând la serviciu, unde-și ia foarte în serios responsabilitățile, se bucură de viața minunată pe care o are și este în culmea fericirii pentru că se simte iubită la nebunie. Este vorba despre cățelușa Cayenne, care a fost adoptată anul trecut de la un târg organizat de ASPA în Parcul Circului. O adopție scrisă în stele.

Cum a decurs aceasta, la ce „serviciu” merge zilnic cățelușa, cât de iubită este, cum se înțelege cu pisicile casei, dar și în ce țară se duce de trei ori pe an, am aflat de la Carmen, cea care împreună cu Michael a adoptat-o pe Cayenne:

„Am avut mare noroc la târg. Îmi aduc aminte perfect că am vorbit cu Michael să mergem doar să ne uităm, nefiind în totalitate siguri că suntem gata să facem acest pas. Eram după o perioadă grea, mai avusesem un cățel care s-a stins. La târg ne-am tot uitat după puiuți, să le fie mai ușor cu tranziția și cu dresajul, însă nu mai erau, se dăduseră repede. Ne-am tot învârtit și am văzut o fetiță roșcovană, semăna puțin cu un ogar, care tot trăgea spre marginea parcului. Era cel mai departe de grup, sperioasă, cu coada între picioare, cu o privire pe care nu pot să o descriu în cuvinte, o imagine pe care o voi ține minte toată viața. Cu privirea aia ne-a cucerit și cu faptul că nimeni nu îi dădea târcoale. Am făcut actele de adopție și am plecat cu ea în brațe acasă – altfel nu făcea niciun pas. Am făcut apoi vreo oră până acasă, căci îi era frică de trafic și abia înainta. Ajunsă acasă, a dormit toată ziua.

Plângea când o lăsam singură în cameră, așa că am dormit câteva nopți, când eu, când Michael, în aceeași cameră cu ea, pe canapea, ca să se obișnuiască. Apoi a urmat marea provocare cu prezentarea pisicilor, cu care am înțeles rapid că trebuie să-i facem cunoștință pe rând – Purci, care de 16 ani este o lipicioasă, și Marcelle, în vârstă de 14 ani. Ele erau obișnuite cu cățel în casă, dar primul cățel avea 2 luni când l-am găsit pe drum, i-au arătat repede cine-i șefu în casă. Acum am procedat la o expunere treptată pentru că ne-a fost teamă să nu care cumva Cayenne să se sperie mai tare. Dar sunt toate fete cumiți și nu au fost probleme. Purci nu prea o place, pentru că nu mai are așa mult chef de joacă, iar Cayenne nu înțelege mârâitul ei, însă o tolerează bine, e îngăduitoare cu ea.

De altfel, nici n-ar avea cum să nu fie așa, pentru că vorbim de o cățelușă minunată, inteligentă, veselă, jucăușă. În parc vrea doar joacă, se înțelege cu toți câinii. La încrederea în oameni mai este încă de lucru, dar cu mâna pe inimă pot să spun că am avut șansa să adoptăm o cățelușă superbă, ascultătoare și bună. Este iubitoare și foarte, foarte cuminte. Am fost tare norocoși să o întâlnim tocmai pe ea. Cred că aici a lucrat puțin și destinul – Cayenne mai fusese adoptată o dată, dar a fost adusă înapoi la ASPA. Probabil tocmai pe noi ne aștepta.

Acum o luăm cu noi în toate vacanțele în care mergem cu mașina, în țară sau în străinătate. TOTUL este ușor cu ea!

Am botezat-o Cayenne după o discuție cu un prieten despre cum nu prea știa care-i numele ei, că nu răspundea la numele din carnetul de adopție. Tot spuneam că nu are nume, nu are cod CAEN, așa cum au firmele, și atunci ne-a venit ideea să-i spunem așa.

A trecut ceva vreme de la adopție – atunci avea 8 luni, acum are 1 an și jumătate. Acum are o rutină bine stabilită – merge zilnic cu Michael la magazinul lui de decorațiuni și mobilă second hand – Sertar Magic. Și nu oricum! Michael merge la magazin cu bicicleta, iar Cayenne aleargă în lesă pe lângă bicicletă, extrem de fericită. Michael ține și ghidonul și lesa, iar câteodată Cayenne trece și în fața bicicletei. Sau mai vrea să înhațe câte un porumbel. Dacă-i vedeți cum merg pe stradă, vi se umple inima de bucurie. Cayenne stă și ea la magazin toată ziua, alături de Michael. E mascota magazinului, o cunosc și o iubesc toți clienții. Uneori mai stă la geam și atrage noi cumpărători, putem spune că se ocupă și cu promovarea. În plus, are mare grijă de toate produsele din magazin – incredibil, dar nu a distrus niciodată vreun obiect, se joacă doar cu jucăriile ei. Cred că dac-ar fi să facem o listă cu domeniul ei de activitate și atribuțiuni, ar trebui să-i creștem salariul.

În afară de promovare, se ocupă și de aprovizionare – merge cu Michael de trei ori pe an în Belgia, după marfă, câte două săptămâni. De fapt, chiar acum sunt plecați. Se duc cu o camionetă, iar ea îi ține companie pe drum, sunt inseparabili.

Pe lângă socializarea de la magazin, Cayenne merge zilnic în parc, are prietenii ei cu care se întâlnește. Eu sunt în tura de weekend, iar Michael în toate celelalte zile. Seara, când revine de la magazin și mă găsește acasă, se bucură atât de tare, de zici că nu ne-am văzut de ani întregi! Mi-a spus Michael că atunci când revin acasă și nu sunt, Cayenne se comportă altfel.

Ne bucurăm tare mult că am adoptat-o! Am tras cartea câștigătoare, avem o cățelușă absolut adorabilă! De când este cu noi, viața noastră nu a mai fost la fel, ci de zece mii de ori mai veselă.

Oricine poate să-și facă viața mai frumoasă, trebuie doar să adopte!.❤