Onix
Câini adoptați

Onix

🐶 Anul care a trecut a fost unul special pentru Mioara, o mare iubitoare de animale, din comuna 1 Decembrie. Și asta pentru că în viața ei și a familiei sale a intrat prietenosul cățeluș Onix, care le-a readus fericirea. A înlăturat astfel tulburătoarea liniște ce se așternuse în curtea casei, după ce se stinsese cățelul pe care-l aveau.

Cât de bucuros este Onix că a fost adoptat de o familie care-l adoră, ce îi place cel mai mult să facă și cum a trecut de coșmarul pocnitorilor din noaptea de Revelion, am aflat de la Mioara, cea care l-a adoptat:

„Am fost la târg în aprilie, anul trecut, împreună cu băiatul meu, Ștefan. Eram deciși să adoptăm, nu voiam sub nicio formă să plecăm acasă fără cățel. Când am ajuns în Parcul Circului, acolo unde se ținea târgul organizat de ASPA, l-am remarcat pe Onix în brațe la o tânără voluntară.

Era cel mai trist cățel pe care l-am văzut vreodată. Ștefan se dusese să se uite și la ceilalți, eu am mai dat un tur și am revenit la fata care-l avea pe Onix în brațe și i-am spus că vrem să-l adoptăm. Ba chiar am mai vrut să luăm încă unul, dar până ne-am decis noi, se dăduse deja.

Am plecat cu Onix acasă, cu mașina, țin minte că i-a fost rău, a vomitat pe mine. Adaptarea a fost destul de rapidă. În primele patru zile însă nu a lătrat deloc, chiar începusem să-mi fac griji. În a patra zi, spre seară, a lătrat, nici nu-mi mai amintesc de ce. Așa ne-am bucurat!

Treptat, s-a adaptat la toate ale casei, s-a obișnuit cu noi toți – cu mine, cu soțul meu, cu fiul nostru și cu tatăl meu. Cu toții îl iubim, iar el știe asta.

Noi știm cum să ne purtăm cu el, avem experiență de la Rex, cățelul pe care l-am avut înaintea lui Onix, și care s-a stins de bătrânețe. Am suferit foarte mult după el, iar Onix ne-a adus alinarea de care aveam atâta nevoie.

I-am luat de toate, nu-i lipsește absolut nimic, este un răsfățat. Are cușca lui, dar a dormit în ea doar trei nopți, pentru că preferă să stea pe terasă, într-un lighean, unde are o salteluță.

Moș Crăciun nu l-a uitat și i-a pus sub brad conserva lui preferată, de ziua lui de naștere la fel, l-am felicitat și a primit recompense – oase și o salteluță nouă.

Are multe jucării, îi dăm mâncare specială pentru căței, ne place mult să avem grijă de el, iar el, la rândul lui, adoră să stea cu noi. Cum prinde ușa deschisă la casă, cum intră înăuntru! Evident, nu ne supărăm, îl lăsăm să stea.

De Anul Nou l-am luat în casă, de pe la ora 17:00. Era foarte agitat, chiar dacă noi eram cu el, nu mai știa pe unde să se ascundă – sub masă, sub fotoliu. A fost primul lui Revelion, bine că a trecut!

Onix ne-a readus fericirea. După ce a murit Rex era atât de multă liniște în curte, nu ne întâmpina nimeni, nu era deloc firesc. Onix a repus lucrurile în ordine. Este și atât de drăgălaș! Dacă l-ați vedea cum doarme, cu burta în sus și cu labele ridicate… E ca un copil.

E și năzdrăvan, a ros tot felul de obiecte, în special papuci. Ne-am luat chiar o carte de dresaj, să vedem cum putem face să-l mai educăm. Oricum, în ultima vreme, de când s-a mai mărit, nu a mai făcut așa de multe pozne.

Dacă ar fi să-l caracterizez în câteva cuvinte, aș spune despre el că are o personalitate puternică, este energic și foarte prietenos. Și trebuie spus că e un exemplar deosebit de frumos – are o culoare maro/chihlimbar, un guleraș bej, boticul maro, iar urechile alea mari, pleoștite, îl fac adorabil.

Cel mai mult îi place să se joace, îi plac copiii la nebunie. Anul ăsta, când au venit copiii de la școala unde sunt eu profesoară de română să colinde, a fost foarte fericit.

De fiecare dată când am ocazia, la clasă sau când stau de vorbă cu copiii, le explic mereu că adopția nu este un lucru de joacă, ci presupune o foarte mare responsabilitate, însă pe de altă parte îi îndemn să facă acest gest împreună cu familiile lor, mai ales dacă iubesc animalele. A adopta înseamnă a salva o viață. Din păcate, sunt atâția căței abandonați… Ține de noi să facem în așa fel încât să fie cât mai puțini lăsați în voia sorții. Un cățel adoptat îți completează viața, familia, te întregește ca om.