Cioco
Câini adoptați

Cioco

🐶 Pentru că Moș Crăciun iubește toți copiii și toți cățeii, el a venit și la Cioco, o cățelușă superbă care acum 9 luni doar visa că va fi adoptată. În iunie anul acesta, norocul i-a surâs, iar visul i s-a împlinit: a intrat în mijlocul unei familii care și-a dorit-o foarte mult.

Hortensia, cea care a adoptat-o de la ASPA, ne-a spus întreaga poveste a lui Cioco și ne-a dezvăluit și ce daruri binemeritate a lăsat Moș Crăciun sub brad, special pentru cățelușa mult iubită de întreaga familie:

„Pe Cioco am adoptat-o când avea trei luni. Eu urmăream de mult pagina de Facebook ASPA București, mai ales că am mai avut căței, care s-au stins, și tot ziceam să luăm unul, dar tot amânam. Până la urmă, fetița mea, Maria, în vârstă de 14 ani, a preluat inițiativa și a tot insistat să adoptăm. La momentul acela mai aveam o pisică, însă fără câine parcă era pustiu. Și, ca un făcut, am văzut-o pe Cioco pe pagina de Facebook ASPA Bragadiru. Mi-a plăcut atât de mult, încât ne-am decis că pe ea o vrem, nu pe altcineva. Participase deja la un târg de adopții, la Cora Lujerului, pe care-l ratasem. Spre norocul nostru, ea nu fusese adoptată.

La următorul târg, cel de la Politehnică, ne-am dus țintit după ea, însă am constatat că nu participa la eveniment. Când am povestit organizatorilor că noi o vrem musai pe Cioco, ei au sunat imediat la adăpost la Bragadiru, iar noi ne-am urcat în mașină, să mergem să o luăm.

Ea parcă ne aștepta, cumva știa că urma să venim, s-a bucurat teribil când ne-a văzut, deși nu ne cunoștea. Nu am avut niciun fel de problemă cu ea, încă din prima clipă în care am ajuns acasă s-a simțit extrem de bine la noi. Când s-a văzut în curte, și-a ridicat urechile, codița, a dat ture pe lângă casă, a început să latre, să apere casa, să fugărească pisicul.

Suntem foarte fericiți că o avem. E foarte deșteaptă și încăpățânată. Știe foarte bine ce se vorbește cu ea și execută tot, însă când crede că nu e văzută, face tot cum vrea ea.

E prietenă foarte bună cu Maria, împart mereu mâncarea, merge des la ea în cameră, se joacă împreună, au o relație foarte frumoasă.

S-a împrietenit și cu pisicile – cu motanul Tigri și cu pisicuța Luna. Când a venit Cioco la noi, Tigri era deja, așa că pentru el are un fel de respect. Pe micuța Luna, care a ajuns la noi în familie după Cioco, o cam aleargă, dar în joacă. La început însă, până s-au obișnuit una cu alta, a trebuit să le ținem separat o vreme.

Cioco se simte tare bine în curte, unde are jucăriile ei și unde ne așteaptă mereu să venim acasă, să o alintăm și să o iubim. E tare frumoasă, energică, pozitivă. Ne aduce foarte multă bucurie, așa că Moș Crăciun nu a uitat-o. E și ea unul dintre copiii noștri, deci sacul Moșului a fost plin și cu jucării speciale pentru ea, un os mare, numai bun de ros, și cu mâncare delicioasă, pe placul ei.

Un cățel aduce fericire și de aceea recomand tuturor celor care vor să adopte, să o facă. Practic, atunci când ajungi acasă și îi vezi bucuria, nu ai cum să nu ieși din toate pasele proaste pe care le ai. Uiți de toate nimicurile care te-au supărat peste zi. Cu un cățel, cu animale, așa cum e la noi, casa e plină și fericirea se simte mult mai bine.