Astro
Câini adoptați

Astro

🐶 Astăzi, în Ajun de Crăciun, vi-l prezentăm pe Astro, un cățel care a avut șansa să fie adoptat de la un târg ASPA, având vârsta de 2 ani, lucru pentru care își arată recunoștința zi de zi. Astro a creat o legătură specială cu adoptatoare lui, Simona. Cei doi se potrivesc de minune, acesta fiind cel mai important lucru. Potrivirea dintre câine și stăpân este rețeta unei adopții reușite, pe viață.

Mai jos puteți citi povestea lui Astro, relatată de Simona:

„În dimineața zilei de 23 septembrie, am ajuns la târgul de adopții din Parcul Herăstrău, cu gândul de a ne întoarce acasă cu un nou prieten: un cățeluș, de vârstă mică, ce se poate obișnui cu ușurință la viața de curte, dat fiind faptul că avem mult spațiu verde. Însă, deși ne-am trezit înconjurați de zeci de lăbuțe și codițe fluturânde, nu ne-am putut lua ochii de la metisul de ciobănesc german care se uitase minute în șir cu ochii mari și blânzi la noi.

Rapid mi-am dat seama că Astro avea să-mi fie nu doar cel mai bun prieten, cât și tovarăș de plimbări, întreceri la alergat, sărituri, dar și de momente de liniște petrecute în aer liber. Astro se potrivește întru totul stilului meu de viață energic, așa că, în weekenduri, ne place să alergăm și să petrecem cât mai mult timp în natură, fie că este vorba de împrejurimile casei sau spațiul verde din parc, unde își întâmpină, de fiecare dată, cu bucurie ceilalți prieteni patrupezi. Pot spune că are o personalitate debordantă, este mereu plin de energie și gata de joacă, iar loialitatea este o calitate care m-a impresionat încă din primele zile pe care le-am petrecut împreună, având instinctul de a interveni între stăpân și alt câine potențial agresiv. De asemenea, este bine cunoscut faptul că ciobăneștii germani sunt una dintre cele mai inteligente rase de câini, însă nu avusesem ocazia până în momentul adopției să interacționez un timp îndelungat cu această rasă, așa că am fost surprinsă de rapiditatea cu care Astro a învățat comenzile de dresaj, dar și de intuiția remarcabilă și de capacitatea acestuia de a-mi interpreta intențiile: putea distinge cu ușurință, după tonul vocii sau privire dacă sunt supărată ori fericită. Cu toate că, inițial, am considerat a fi o provocare adopția unui câine care are deja vârsta de 2 ani, încă din primele zile s-a dovedit a fi alegerea perfectă, iar acest lucru nu se datorează doar sentimentului de iubire, atașament față de Astro, ci și îmbinării perfecte dintre personalitățile noastre.

Probabil partea cea mai dificilă a adaptării în noua casă a fost acceptarea pisicii, Omis, însă, cu timpul, cei doi au ajuns la un acord de conviețuire: din când în când, Omis îi mai servește câte o gheruță, iar în cele din urmă, se gudură cu boticul de capul lui Astro.

Și, ca să închei povestea într-o notă comică, l-am numit Astro, datorită pasiunii mele pentru astronomie, iar în unicul moment în care mi-am făcut curaj să îi fac cunoștință cu telescopul meu, Astro a considerat că gestul cel mai potrivit ar fi să încerce să înșface ocularul, așa că, în ciuda insistențelor mele de a-i explica pe un ton cât se poate de blajin că nu îi este destinat, l-a văzut drept cea mai interesantă jucărie pe care a primit-o vreodată. Bineînțeles, aceea a fost unica întâmplare de acest gen, pentru că am considerat de bun augur să îl feresc cât se poate de mult de un viitor contact cu telescopul.

De Crăciun, pe lângă pupici si multă, multă iubire, Astro are deja pregătite atât jucării (dintre cele care rezistă mai mult de 5 minute petrecute în colții lui), cât și recompensele lui preferate, și sper că bradul va rezista în urma interacțiunii cu Astro, cunoscut pentru plăcerea de a roade orice are formă rotundă și colorată, în acest caz, globurile.

Este un cățel zglobiu, plin de viață, care ne face să râdem, chiar si atunci când suntem obosiți și care și-a găsit cu ușurință, un loc permanent în sufletul tuturor.

Fiind o mare iubitoare de animale, nu pot decât să îi îndemn pe toți să adopte și câini adulți, care, deși la primul contact nu par la fel de jucăuși sau dornici de mângâieri precum juniorii, dar au nevoie, poate chiar mai mult, de o familie iubitoare ce îi poate face să simtă toată bucuria pe care nu au simțit-o când erau mici. Iar înapoi veți primi înzecit.”