Sirius
Câini adoptați

Sirius

🐶 Astăzi vă prezentăm un alt cățel fericit – Sirius – care a fost adoptat de Andreea și prietenul ei de la unul dintre târgurile organizate anul trecut de ASPA în Parcul Izvor. ❤ Momentul adopției a adus schimbări nu numai în viața cățelului, ci și pentru familia adoptatoare.

📢 Da! Adopția unui cățel aduce după sine beneficii la care nici nu v-ați gândit! 😍

Dincolo de fericirea pe care le-o aduce zilnic Sirius, Andreea și prietenului ei au dezvoltat un stil de viață mult mai organizat și responsabil.

📜 Dar vă lăsăm să aflați povestea adopției lui Sirius sau „Suflețel”, așa cum a trăit-o Andreea:

“Sirius avea patru luni când l-am adoptat, iar acum are un an jumătate. Când a împlinit un an i-am sărbătorit ziua, am mers în parc cu prietenii lui și i-am luat recompense și tortuleț în formă de os. A fost foarte fericit. L-am adoptat pentru că ne mutasem recent la casă, în Bragadiru, și voiam să avem neapărat un cățeluș. Am tot văzut postările de pe Facebook ale ASPA și am mers direct în Parcul Izvor să vedem ce găsim și cu care dintre căței ne conectăm. Ne-a plăcut și ideea de a salva un câine, mereu am vrut asta, însă nu se concretiza dorința. La târg am plimbat vreo doi cățeluși, vreo două ore și, în cele din urmă, ne-am decis asupra lui Sirius. De fapt, prietenul meu l-a ales. Ne-a cucerit cu atitudinea lui. Era timid, nu prea-l plimba lumea pe el, dar nouă ne-a plăcut, era un puișor speriat, dar dacă aveai răbdare cu el, ușor-ușor se deschidea, îți arăta un pic de atenție, venea cu nasul înspre tine să te miroasă, să-l mângâi.

S-a adaptat destul de repede cu noi. Primele zile au fost mai dificile. Când vedea mâncare, de fiecare dată mânca cu o poftă incredibilă. I-am lăsat spațiul lui personal, nu l-am stresat, i-am dat timp să se liniștească. A cercetat casa cumva circumspect, dar și bucuros, s-a urcat ba pe pat, ba pe canapea.

Acum noaptea doarme în pătuțul lui din dormitorul nostru, dar ziua mai stă și pe canapea, mai moțăie acolo. Când ne vede că ne ducem să ne culcăm, vine și el repede cu noi în dormitor. În curte nu a vrut să doarmă niciodată. Dimineața, dacă vrea să se ducă în curte, se duce la ușa care dă afară și o zgârie până-i deschidem. Face și pozne prin curte – mai sapă din când în când, mai ales când i se pare că vede vreun greiere sau o muscă, se joacă cu mingea, mai are jucării pe care le roade… Îi place să roadă la bețe și la trandafiri! Dar nu ne supărăm deloc, ne-am asumat asta încă de la început. Sirius (l-am botezat așa după numele unui personaj din Harry Potter) e tare dornic de dragoste. Mereu ne împinge cu botul să-l mângâiem, să-l alintăm.

Sirius este lumina casei, sufletul casei. Eu chiar îl mai strig uneori Suflețel, pentru că are momente când vine și-mi oferă exact ce am nevoie – dacă vreau liniște, se așază în liniște lângă mine, dacă sunt entuziasmată și cu chef de joacă, vine cu energia lui și vrea joacă și pupături. E un câine foarte deschis și iubitor. Și în curte la noi când vine cineva, el e prietenos. Rar latră la cineva, mai mult la pisici sau la păsări.

Acum merge și la dresaj, de două ori pe săptămână, încă din toamna anului trecut. A învățat destul de multe – știe toate comenzile, a învățat să meargă frumos în lesă, să se poarte cu alți câini. L-am dat la dresaj pentru că am observat că nu se înțelegea cu unii căței. Câinii de talie mare îi plăceau, pe cei de talie mică îi ignora, iar pe cei de aceeași talie cu el îi mârâia. Iar noi am vrut să se înțeleagă cu toți. Face și exerciții de atenție, învață multe acolo. Nu vrem să facem din el un soldat, ci un câine fericit. Mi se pare foarte important că dresorul ne explică și nouă, iar noi lucrăm cu Sirius. Practic, învățăm la ambele capete ale lesei. Noi înțelegem câinele, învățăm să comunicăm cu el, iar el înțelege ce ne dorim.

Sirius este și foarte, foarte frumos! E un blănos negru, cu o pată albă pe piept, cu niște ochi sclipitori și privire inteligentă. Este superb, a crescut băiat foarte frumos, are blănița lucioasă și fină… Suntem topiți după el! Îl iubim din tot sufletul! Și el ne iubește și ne arată asta zilnic, spre fericirea noastră.

Celor care vor să vină la târgurile ASPA și să adopte un cățel sau mai mulți le recomand să se gândească bine înainte ce anume își doresc, pentru că este teribil de greu să te decizi pe loc, fiindcă toți cățeii de acolo te atrag. Și, evident, să se gândească și la faptul că adopția le va schimba modul de viață. De exemplu, noi, înainte de a-l avea pe Sirius, nu eram foarte matinali, mai ales că lucrăm și de acasă și nu ne grăbeam nicăieri. Însă, de când îl avem, ne trezim dimineața devreme, îl scoatem afară, ne plimbăm, avem o rutină întreagă. Putem spune că Sirius ne-a făcut viața mai ordonată, ne-a dat un alt ritm, suntem mai organizați.”