Fundamentele dresajului pentru câinii adoptați: Corectarea comportamentelor nedorite
Adopții

Fundamentele dresajului pentru câinii adoptați: Corectarea comportamentelor nedorite

Prin dresaj câinele poate învăța să își controleze comportamentele nedorite. Majoritatea câinilor adoptați din adăposturile ASPA nu au avut deținător, sau erau prea mici pentru a fi învățat cum să se comporte în noua familie. Iată câteva principii și sfaturi pentru corectarea comportamentelor nedorite prin dresaj:

  • Învață câinele să răspundă la comenzi de bază precum „stai,” „lasă,” „vino,” „jos” și „la loc”. Aceste comenzi te vor ajuta la gestionarea și corectarea multor comportamente nedorite.
  • Recompensează imediat comportamentul dorit cu o gustare, atenție sau jucărie. Această recompensă pozitivă îi va spune câinelui că a făcut ceva bun și va încuraja repetarea comportamentului.
  • Atunci când este necesară corectarea, utilizează corecții blânde și imediate. O corecție trebuie să fie asociată cu comportamentul nedorit și să fie aplicată în mod consecvent. Este important să eviți corecțiile severe sau violente. Ignorarea comportamentele nedorite poate, de asemenea, determina câinele să renunțe la comportamentul respectiv.

Consistența este cheia succesului în dresajul câinilor. Asigură-te că toți membrii familiei sau cei care interacționează cu câinele aplică aceleași reguli și comenzi.