Ghid esențial de hrănire pentru câinii adoptați: Sfaturi pentru o dietă echilibrată
Adopții

Ghid esențial de hrănire pentru câinii adoptați: Sfaturi pentru o dietă echilibrată

LA SFAT CU ASPA!

Întrebarea care ne este adresată cel mai des la târgurile de adopții este: ”Cu ce ar fi cel mai bine să-l hrănesc și de câte ori?” Iată câteva sfaturi utile:

  • Alege o hrană special concepută pentru vârsta câinelui, deoarece aceasta conține nutrienții esențiali necesari pentru creșterea și dezvoltarea lui.
  • Stabilește un program regulat de hrănire și respectă-l. De obicei, puii de câine mănâncă mai des decât adulții, așa că un pui ar putea fi necesar să îl hrănești de 3-4 ori pe zi.
  • Controlează porțiile pentru a nu supraalimenta cățelul. Urmează recomandările de pe ambalajul hranei sau consultă medicul veterinar pentru a determina cantitatea corectă în funcție de greutatea, vârsta și nivelul de activitate al câinelui.
  • Dacă schimbi hrana, fă acest lucru treptat pentru a evita tulburările digestive. Amestecă treptat hrana nouă cu cea veche, crescând progresiv cantitatea celei noi.
  • Asigură-te că blănosul are întotdeauna acces la apă proaspătă. Hidratarea este esențială pentru sănătatea generală și digestia corectă.
  • Câinele nu are voie ciocolată și dulciuri în general, ceapă, usturoi, oase ascuțite sau alimente prea sărate.

Fiecare câine este unic, iar nevoile sale nutritive pot varia. Un medic veterinar poate oferi recomandări specifice în funcție de rasă, dimensiune, stadiu de dezvoltare și orice necesități speciale ale cățelului.