Sănătatea câinelui pe timpul iernii
Adopții

Sănătatea câinelui pe timpul iernii

LA SFAT CU ASPA!

În articolul de astăzi, vorbim despre sănătatea câinelui pe timpul iernii, anotimp care poate aduce provocări specifice pentru sănătatea câinilor întrucât temperaturile scad și condițiile meteorologice pot fi aspre.

În primul rând, oferiți câinelui condiții de căldură. Fie îl puteți găzdui la interior, fie vă asigurați că locul în care doarme în curte este bine izolat și protejat de vânt și umezeală.

Limitați timpul petrecut în aer liber în condiții extreme, cum ar fi temperaturi foarte scăzute sau vânt puternic. Alegeți orele mai calde ale zilei pentru plimbări și activități în aer liber.

Înainte de a ieși afară, verificați labele câinelui pentru a vă asigura că nu există zgârieturi sau fisuri și aplicați o cremă protectoare pentru labe, dacă este necesar. Umezeala și sărurile folosite pentru a topi gheața pot irita pielea sensibilă a câinelui, deci ștergeți bine labele și burtica după plimbări.

Mențineți o alimentație echilibrată și asigurați-vă că blănosul primește suficientă hrană pentru a-și menține greutatea în timpul sezonului rece. Vă puteți consulta cu medicul veterinar pentru a ajusta cantitatea de hrană în funcție de nevoile specifice ale câinelui vostru.

Iarna poate aduce riscuri suplimentare pentru sănătatea câinelui, cum ar fi infecțiile respiratorii sau probleme dermatologice.

Asigurați-vă că vaccinurile câinelui sunt la zi și că este protejat împotriva paraziților, care pot fi prezenți în mod special în mediile umede și reci. Este întotdeauna important să observați schimbările de comportament și să acționați în consecință pentru a vă asigura că blănosul vostru rămâne sănătos și fericit în sezonul rece.