Ellie
Câini adoptați

Ellie

🐶 13 noiembrie 2021 s-a dovedit a fi, pentru cățelușa Ellie, cea mai norocoasă zi din viața ei. Atunci a fost ziua în care a început să învețe ce înseamnă bucuria de a trăi, pentru că a intrat într-o familie care o iubește la nebunie. Astăzi, Ellie are un cămin adevărat, unde este răsfățată și înconjurată cu foarte multă dragoste.

Cum era cățelușa la 5 luni, atunci când a fost adoptată, cât de bine se simte ea astăzi, dar și alături de cine îl va aștepta pe Moș Crăciun, am aflat de la Irina, cea care a adoptat-o pe Ellie:

„Copiii mei își doreau foarte mult un cățel. Toată familia lărgită avea cățel, o verișoară adoptase recent, noi urmăream târgurile organizate de ASPA, cumva era firesc să avem și noi unul. Așa că am decis să adoptăm.

Însă înainte de a merge la târg am făcut un consiliu de familie și am discutat foarte serios despre ideea de a adopta, ce presupune adopția, cât de responsabili trebuie să fim. Le-am explicat celor două fete ale mele – Ingrid și Ania, la vremea aceea în clasa a IV-a, respectiv a II-a, că dacă luăm un cățel îl vom avea în grijă cel puțin 15 ani, că trebuie să ne asumăm creșterea și educația lui și că responsabilitatea va fi a tuturor.

Acestea fiind stabilite, am mers la târg. Acolo fetele au remarcat-o pe Ellie, care era foarte temătoare, extrem de timidă și foarte frumoasă. Am adoptat-o pe loc. Am plecat acasă toți cinci, unde ne aștepta și pisica noastră, Riri Miau Miau, pe care o avem de când era pui, de acum 7 ani, când am găsit-o în parc, în ploaie.

La început adaptarea lui Ellie a fost dificilă, nu ne puteam apropia de ea, se speria când încercam să stabilim o conexiune. Am apelat, o perioadă scurtă, și la un dresor, care ne-a ajutat mult. Apoi rezolvarea a venit în timp, cu multă răbdare, pe bază de recompense. A înțeles în câteva luni că noi suntem prietenii ei, că o iubim, că nu-i vrea nimeni răul.

Astăzi, este stăpâna curții și abia așteaptă să venim acasă. E inclusă în programul nostru, e integrată total în familie. Eu zic că se simte foarte bine și că este fericită. Se mai sperie câteodată la zgomote puternice, însă nu se poate compara cu felul în care era atunci când am adoptat-o.

Cu fetele se înțelege absolut perfect, se joacă mult, lor le face plăcere să aibă grijă de ea – îi dau de mâncare, îi pun apă în castron, o scot la plimbare prin cartier. Și eu o iau cu mine la alergat, e momentul nostru de fericire.

O iubim cu toții. Este foarte iubitoare și prietenoasă, socializează cu alți căței, are prieteni. Verișoara fetelor are un cățel – Dolphi, care e cel mai bun prieten al ei, și de a cărei vizită se bucură maxim.

Ellie este iubitoare, blândă și veselă, foarte inteligentă. E și foarte frumoasă, are un colorit deosebit. E o bucurie să fie alături de noi. Fetele o iubesc la nebunie și o răsfață. Îi cumpără tot felul de jucării, culcușuri, din banii lor. La fel procedează și cu pisica Riri Miau Miau, cu care Ellie se înțelege foarte bine. La început nu prea a fost încântată de apariția cățelușei, însă acum o tolerează fără probleme.

Recomand tuturor celor care vor să adopte să o facă, dar să se gândească bine înainte. În cazul nostru, am considerat că le face foarte bine copiilor să crească cu animale, pentru că și puțina responsabilitate pe care au au față de ele este importantă. Un cățel e o viață, un suflet, nu o jucărie, și fetele mele au înțeles asta. Este primul cățel pe care-l avem și face parte din familie, ca și pisica, de altfel. Se pare că și Moș Nicolae a înțeles cât de mult contează pentru noi aceste două animale, pentru că de fiecare dată a lăsat cadouri, lângă ghetuțele noastre, și pentru ele. Și Moș Crăciun a avut mereu în sac daruri pentru ele, așa că și anul ăsta este așeptat cu nerăbdare nu numai de fete, ci și de Ellie și Riri Miau Miau.