Rocky
Câini adoptați

Rocky

🐶 Acum doi ani, la un târg de adopții organizat de ASPA în Parcul Circului, cățelul Rocky și-a găsit fericirea. I-a fost adusă de Maria și de fiica ei, Andreea, care i-au oferit o altfel de viață, una în care bucuriile sunt zilnice și iubirea este mereu prezentă.

Cât de fericit este astăzi Rocky, care este rutina lui zilnică, ce prieteni are, dar și ce va pune Moșul sub brad am aflat de la Maria, cea care l-a adoptat:

„Am venit la târg îndemnată de fiica mea, care a spus că vrea doar să vadă cățeii. Evident, nu am putut să plecăm de acolo fără cățel. Inițial, pe Andreea, care avea atunci 18 ani, o atrăsese un câine de talie mare, însă era dificil de gestionat la apartament. S-a uitat la Rocky, care e superb, și a spus dintr-o dată: «Îl aleg pe el, cu lăbuțele maro!». Și așa a fost, am plecat toți trei acasă, noi fericite și el un pic temător.

Rocky are acum 3 ani și ne bucurăm tare mult că există în viața noastră. La început a fost un pic dificil, însă acum s-a obișnuit cu toate, și cu programul, și cu cele două pisici pe care le avem – Mira, de 3 ani și ceva, și Mițucoșel, de 7 luni. Ambele pisici sunt adoptate, pe cea mică am găsit-o pe stradă când avea o săptămână și trăgea să moară. Acum Mițucoșel cea iubăreață este cea mai bună prietenă a lui Rocky. Nu mi-am imaginat niciodată că se poate lega o așa prietenie între un cățel și o pisică. Dorm împreună, se joacă împreună, fac spectacol, ce mai!

Mira, în schimb, e un pic mai rezervată în relația cu Rocky. Ea este la noi de multă vreme și cumva cred că e ușor supărată că i s-a încălcat teritoriul.

Rocky are un program bine stabilit, pe care-l respectăm cu sfințenie. Îl scoatem afară dimineața, pe la 7 și ceva, încă o dată la prânz și apoi seara. Nu ne culcăm până nu ne jucăm cu fiecare animăluț în parte măcar un sfert de oră. Le iubim foarte mult pe toate și le arătăm zilnic dragostea noastră. Cu toate astea, Rocky încă mai are niște temeri. De exemplu, tremură la zgomote – de Revelion anul trecut l-am ținut în brațe până s-a terminat cu petardele. Însă este sociabil, și-a făcut și mai mulți prieteni – unul chiar pe palier cu noi – Biță, și o cățelușă din complex – Rhea.

Când venim acasă, Rocky știe de la distanță. Aude mașina de la etajul 3, știe că venim noi și nu altcineva. Când deschidem ușa, îi găsim pe toți trei aliniați la ușă, stând pe cozi. E o imagine care-mi umple inima de fericire. Sunt ca niște copii pentru noi.

De Moș Crăciun, fiecare va avea sub brad, ca de obicei, câte un cadou personalizat. Lui Rocky îi place mult să alerge și să se joace cu mingea, așa că poate în sacul Moșului o să găsească, printre plușuri și alte jucării, și o minge. Abia așteptăm să petrecem sărbătorile împreună, în familie, adică și cu Rocky, Mira și Mițucoșel.