Piper
Câini adoptați

Piper

🐶 Mare iubitor de animale și susținător al proiectelor ASPA, comediantul și realizatorul matinalului de la PRO FM, Bogdan Drăcea a avut anul acesta un Crăciun special. Și asta pentru că a fost primul petrecut alături de 🐶Piper, cățelul adoptat de la ASPA.

Cum a decis să adopte, ce a pus 🎅 Moșul sub brad pentru Piper și cum s-a schimbat viața lor, am aflat de la Drăcea:

„Am venit la un târg ASPA, să susțin adopțiile, și atunci cineva mi-a dat în brațe un cățel, să facem niște filmulețe în care să îndemnăm oamenii se vină la eveniment. După ce l-am lăsat jos, mi s-a spus că e posibil să nu fie adoptat, pentru că la târg erau prezenți alți căței, mult mai drăgălași. Am plecat acasă și m-am surprins, pe la 12 noaptea, foindu-mă și întrebându-mă dacă respectivul cățeluș a fost adoptat. Am sunat chiar atunci, noaptea, pe cineva de la ASPA și am întrebat dacă fusese dat. Nu, nu fusese adoptat. N-am mai rezistat și i-am spus că îl iau eu. O decizie de suflet, pe care nu o voi regreta niciodată.

L-am botezat Piper – după culoare, agerime, iuțime, după cât de vioi este și cât de tare se agită. Avea 7 luni când l-am luat, acum are 1 an și 3 luni. Îl iubim la nebunie, și eu și prietena mea.

Îi place foarte mult joaca, face numai pozne, pe care noi i le iertăm mereu, și se bucură teribil când ajungem acasă, indiferent cât timp am fost plecați. Se înțelege foarte bine cu motanii Ramses și Poc și cu pisica Xena, cu toții luați de pe stradă. Am observat că le-a preluat și din comportament, de exemplu doarme destul de mult. Se joacă toți împreună, nu se bat, se înțeleg foarte bine.

Zilnic îl scoatem afară, eu îl plimb înainte să mă duc la radio, pe la ora 6:00. Mai iese și în timpul zilei, și seara. E un răsfățat, care ne-a făcut și pe noi mai activi.

L-am luat și în vacanță, undeva lângă București, unde s-a simțit foarte bine. Era foarte stresat în mașină, vomita, iar veterinarul ne-a recomandat un sirop și s-a rezolvat problema, așa că probabil vom mai merge cu el și în alte vacanțe.

Crăciunul pare că e sărbătoarea lui favorită, mai ales că se petrece în familie și suntem toți acasă și îl înconjurăm cu enorm de multă afecțiune, așa cum a fost anul acesta. A primit și multe daruri, 🎅 Moș Crăciun i-a adus, pe lângă jucării și delicatese culinare, o haină roșie și un fular de care a fost tare mândru.

Crăciunul acesta a fost special și pentru noi, pentru că l-am avut alături și pe Piper. Atât eu, cât și prietena mea, suntem foarte bucuroși că el există în viața noastră.

Tuturor celor care vor să ia un cățel de la ASPA, așa cum am făcut eu, le spun că sunt mai multe motive pro adopție decât împotrivă. Un cățel îți aduce bucurie, te face mult mai fericit decât erai, indiferent de câte pozne poate să facă. E un deliciu, de care se poate bucura oricine, salvând o viață.” 😍