Hera
Câini adoptați

Hera

🐶 În urmă cu doi ani, la un târg organizat de ASPA în Parcul Circului, norocul i-a surâs cățelușei Hera – a intrat în mijlocul unei familii care a iubit-o din prima clipă. De atunci, zilele sale sunt cu adevărat fericite, iar recunoștința ei față de adoptatori este de nemăsurat.

Despre ziua adopției, ce a însemnat venirea Herei în familie și cum s-a adaptat cu celelalte animale din curte, am stat de vorbă cu Bianca (18 ani):

„Am fost cu tata la târg, doar ca să ne uităm, mai ales că noi suntem pro adopții și considerăm că e mult mai OK să adoptăm decât să cumpărăm. Evident, nu am plecat de la târg cu mâna goală, ci am luat-o pe delicata noastră Hera. Am vrut să salvăm un cățel și asta am făcut. Îmi aduc aminte perfect că ne-am dus devreme la târg și am asistat când organizatorii de la ASPA scoteau câinii din mașină. Hera a fost scoasă ultima. Când a văzut-o tata, chiar de la distanță, m-a trimis să întreb de ea. A fost dragoste la prima vedere. Am făcut imediat actele de adopție și am plecat acasă, unde a fost extraordinar de bine primită de toată familia. Mai avem un motan – Cotoi, și un cățeluș – Puppy. Cu ambii se înțelege minunat, nu au fost niciodată probleme.

Hera ne iubește necondiționat și este extrem de recunoscătoare. Când ne vede este teribil de bucuroasă, se luminează la față. Când îi dăm de mâncare, o lasă în farfurie și preferă să se joace cu noi. Mai întâi o interesează atenția, dragostea noastră și abia după aceea hrana.

Ne iubește foarte mult, iar noi – eu, mama, tata, fratele meu, bunica, toți îi arătăm zi de zi dragostea pe care i-o purtăm. O alintăm mereu, o strigăm Heruța, Prințesa, Fetița. E superbă – are niște trăsături foarte frumoase, și este extrem de delicată în mișcări. E foarte curată și deșteaptă foc. Dacă îi spui să facă ceva, imediat se conformează, înțelege tot. Este cea mai bună alegere pe care am făcut-o vreodată.

Avem o curte mare, unde are loc de joacă, bunica e mereu acasă, așa că nu rămâne singură niciodată. Ne place să avem grijă de ea. Am spus că dacă vom mai avea și alte animale în curte, acestea vor ajunge la noi doar prin adopție.

Este foarte plăcut să ai animale acasă. Eu am crescut mereu cu căței, cu animale. Dacă voi avea vreodată copii, sigur vor crește având animale, pentru că e un mod frumos de a te dezvolta.

Recomand tuturor celor care vor să adopte să o facă, bineînțeles, dacă au resursele necesare de care este nevoie – bani pentru mâncare, vaccinuri și tot ce mai trebuie. Prin adopție fiecare poate să contribuie la scăderea numărului de câini fără stăpân. În plus, e o faptă bună care-ți schimbă viața.”