Oskar
Câini adoptați

Oskar

🐶 A vrut un tovarăș de joacă pentru cățelul său, a fost la târgul de adopții organizat de ASPA cu copiii și a obținut un prieten pentru întreaga familie. De atunci au trecut doi ani, timp în care Oskar, patrupedul adoptat, i-a cucerit definitiv pe toți ai casei, fie ei adulți, copii ori căței.

Cine l-a ales pe Oskar de la târgul de adopții, ce viață duce el acum și ce prieteni are, am aflat de la Mihai, căruia îi acordăm cuvântul:

„Am fost cu băieții în Parcul Circului, pe atunci aveau atunci 11 și 13 ani, iar ei l-au ales pe Oskar. Le-a plăcut lor, iar eu am fost de acord, pentru că și eu l-am îndrăgit de la prima vedere. De atunci, îmi aduc aminte exact și data adopției – 5 decembrie 2021, Oskar este parte a familiei noastre, în inimile noastre, nu doar în acte.

Eu îmi doream mult un cățel, în special pentru că acasă îl aveam pe Gold, care era destul de în vârstă – e născut în 2015, și era cam ursuz. Am mai avut două tentative să-i găsim un partener de joacă, însă ambele au eșuat. Ei bine, Oskar l-a cucerit extrem de rapid, iar Gold, titularul curții, a fost încântat să-l aibă în preajmă, să-l ocrotească și să facă echipă cu el. Acum curtea aparține amândurora, au tabieturile lor, latră la unison atunci când consideră că e cazul, apără proprietatea cu strășnicie.

Se joacă mult împreună și aleargă prin toată curtea și pe terenul din spatele casei. Sunt obișnuiți să le dăm drumul la alergat, fericirea este maximă când știu că vine ora să alerge pe cei 2.500 de metri pătrați.

Moșul Gold a început să se mai ia după Oskar, a devenit și el mult mai jucăuș. Mă bucur că se înțeleg foarte bine, sunt adevărați camarazi.

Și băieții noștri sunt foarte fericiți că îl avem pe Oskar și nu ratează nicio ocazie să se joace cu el.

De vreo două luni, mai avem și un buldog francez – Blue. Oskar, așa cum ne așteptam, s-a împrietenit rapid cu el, însă Gold, deocamdată, nu-l tolerează.

Ne bucurăm enorm că l-am primit pe Oskar în mijlocul familiei noastre, că l-am adoptat. De altfel, și Blue este adoptat, iar Gold este moștenit – era în curtea casei când ne-am mutat aici, la Dobroești.

Îi îndemn pe toți cei care vor să adopte. Este o responsabilitate uriașă – orice animal are și el niște necesități, care trebuie satisfăcute, însă faci o faptă bună, salvezi o viață. Iar acest gest îți aduce numai bucurie, zi de zi. Eu, copiii mei și soția mea ne iubim cu adevărat câinii, din toată inima. Îi simțim foarte aproape de noi, fac parte din familia noastră, nu ne imaginăm nici măcar o secundă viața fără ei.

Adopția aduce fericire. Încercați!”.